Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς

Το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς ανεγείρεται σε οικόπεδο της περιοχής Στρατοπέδου «ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ» που παραχωρήθηκε από το Δήμο στο Ελληνικό Δημόσιο. Αποτελεί ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο 237 και έχει συνολική επιφάνεια 3.422,76 τ.μ.. Το κτίριο είναι τετραώροφο, με επιφάνεια ανωδομής 2.680 τ.μ. περίπου και υπόγεια 946 τ.μ..
Η μορφολογία του εδάφους, η θέση του κτιρίου μέσα στον ιστό της πόλης, η προσπελασιμότητά του τόσο από οχήματα όσο και από πεζούς και η δυνατότητα ανάπτυξης σύγχρονου κτιρίου προσαρμοσμένου στην παραδοσιακή Αρχιτεκτονική της Καστοριάς, προσδίδουν στο κτίριο μεγάλη σπουδαιότητα, που θα κοσμεί την πόλη της Καστοριάς.
Όσον αφορά στον σχεδιασμό του κτιρίου και στην διάκριση των ενοτήτων από τις οποίες αποτελείται, ανάλογα με τις υπηρεσίες:
• Στο ισόγειο, διαμορφώνεται το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Τροχαίας Καστοριάς, με ιδιαίτερη είσοδο, ενώ στο πίσω μέρος και ανεξάρτητα, από τις άλλες υπηρεσίες δημιουργούνται τα Κρατητήρια (προσωρινής κράτησης) με δικό του αύλειο χώρο
• Στον Α΄ όροφο διαμορφώνεται η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς
• Σε ολόκληρο το Β΄ όροφο αναπτύσσεται η Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς
• Στον Γ΄ όροφο διαμορφώνεται Κοιτώνες Προσωπικού, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων και Γραφεία Αστυνομικών Ενώσεων
• Στο υπόγειο διαμορφώνεται Κλειστό Σκοπευτήριο, Γυμναστήριο και οι χώροι των Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων & Αποθηκών
Τέλος, για την εξασφάλιση θέσεων parking διαμορφώνεται ο περιβάλλων χώρος.

TOP