Ελληνική Πρεσβεία και Πρεσβευτική Κατοικία στο Βερολίνο

Η εταιρεία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. ανέλαβε την πλήρη αποπεράτωση του κτιριακού συγκροτήματος της Ελληνικής Πρεσβείας και Πρεσβευτικής Κατοικίας του Βερολίνου, που αφορά σε οικοδομικές εργασίες, έργα οδοποιίας και έργα πρασίνου.

Το κτιριακό συγκρότημα, του οποίου το συνολικό εμβαδόν ανέρχεται στα περίπου 6.000 τ.μ. αποτελείται από δύο κτίρια, ένα παλαιό διατηρητέο αρχιτεκτονικής μορφής art deco και μια προσθήκη σύγχρονης αρχιτεκτονικής μορφής. Μεταξύ των δύο επί μέρους όγκων δημιουργείται ένα αίθριο ύψους περίπου 15,00 μ. Το παλαιό τμήμα του κτηρίου στην εσωτερική αυλή ανακαινίσθηκε, ενώ η υπόλοιπη πρόσοψη συμπληρώθηκε με γυάλινο τοίχο. Επιπλέον, της Πρεσβευτικής κατοικίας, του αίθριου, των γραφείων της Πρεσβείας και του Προξενείου περιλαμβάνονται στο συγκρότημα μια ακόμη αυλή και υπόγειο, στο οποίο υπάρχουν οι τεχνικές εγκαταστάσεις και οι χώροι στάθμευσης οχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πρόκειται για ένα «οικολογικό» κτιριακό συγκρότημα, καθώς έχει σχεδιασθεί με υψηλές ενεργειακές προδιαγραφές. Με τη χρησιμοποίηση σύγχρονων δομικών υλικών και τελευταίας τεχνολογίας εγκαταστάσεων θέρμανσης και εξαερισμού επετεύχθησαν δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας. Επιπρόσθετα, σημαντική οικοδομική εγκατάσταση, από την πλευρά της αισθητικής, λειτουργικότητας και στατικότητας είναι η γυάλινη σκεπή.

TOP